Rybářský rozcestník

Územní přebor ZUS v LRU feederem dospělých

Český rybářský svaz, z.s., Západočeský územní svaz, odbor LRU ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají 08.09.2024 na revíru 431028 UN Hracholusky – Camp Keramika Územní přebor ZUS v LRU feederem dospělých a divize tří členných družstvech podzimní kolo….

Organizační výbor

Hlavní garant závodů: Matěj Kalčík, Petr Hrubeš

Hlavní rozhodčí: Matěj Kalčík

Technický ředitel: Petr Hrubeš

Jury: bude ustanovena před začátkem závodu

Program

1.kolo

06:00 – 06:30 Sraz, prezentace

06:30 – 07:00 Oficiální zahájení závodů, losování

07:00 – 07:30 Přesun k sektorům

07:30 1. signál – začátek přípravy, kontrola krmení

07:55 2. signál – krmení

08:00 3. signál – začátek závodu

10:55 4. signál – 5 min. do konce kola

11:00 5. signál – konec 1. kola závodu, vážení

2 kolo

11:30 – 12:30 Přesun k sektorům

12:30 – 12:55 1. signál – příprava

12:55 2. signál – krmení

13:00 3. signál – začátek 2. kola závodu

15:55 4. signál – 5 min. do konce kola

16:00 5. signál – konec 2. kola, Vážení

17:00 (cca) Vyhlášení výsledků,

Výskyt ryb

plotice, cejn velký, cejnek malý, kapr, ouklej, perlín, ojediněle sumec, štika, okoun, ježdík a další druhy ryb cejnového pásma.

Popis úseku

Stojatá voda pozvolně klesající ( pláž) ve vzdálenosti 40m od břehu hloubka 2 až 4 metry písčité bahnité dno.

Losování

Losování proběhne v čase podle časového harmonogramu tak, aby bylo zajištěno pravidlo, že každý ze členů jednoho každého družstva divize byl v jiném sektoru. Losování bude provádět člen pověřený vedením závodu.

Startovné

Startovné pro každého účastníka závodu je 300,-Kč, které bude splatné na místě.

Více zde: www.crsplzen.cz

Nejčtenější články

Uzení ryb podle baštýřek

Ženy baštýřů byly mistryně na přípravu pokrmů. Jejich muži se starali o skupinu rybníků v rámci panství, později rybářského střediska. Rybářská bašta byla závětřím, kde se scházeli i ostatní baštýři, sádečtí, rybáři. Baštýřky, nebo také poněmčeně fišmajstrové, se staraly o žaludky mužů, připravovali dobrou rybí baštu do žaludku. Konzumace ryb na baštách byla nadprůměrná, než v jiných rodinách, kde se ryba na talíři objevila zřídka, nebo jen o Vánocích. Recepty, které zde vznikaly, patřily k rodinnému stříbru, předávaly se ústně, nebo rovnou na talíři. Spotřeba 20 kilogramů ryb na hlavu ročně na baštách byl průměr. Ryby se zde připravovali na mnoho způsobů a vznikaly zde opravdu nejlepší a originální recepty na jejich úpravu. Běžně se zde ryby také udily. Samotnou přípravu ryb a jejich naložení do láku zajišťovali baštýřky, samotné uzení pak většinou byla práce jejich mužů.

Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.